Sposób przygotowania

Pomidory umyć, odkroić piętki, wydrążyć miąższ i przetrzeć przez sito. Tuńczyka wyjąć z puszki, wymieszać z przesianą tartą bułką, zieleniną, utartym serem z jajkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić wydrążone pomidory, przykryć piętkami i ułożyć w żaroodpornym półmisku. Podlać przecierem wymieszanym z dwiema łyżkami wody, skropić oliwą. Zapiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Muszą smakować wyśmienicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    to musi być pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !