Sposób przygotowania

Żelatynę wymieszać z zimną wodą i odstawić na 10 minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić i skropić sokiem z cytryny. 1 szklankę wody zagotować z cukrem, wrzucić pokrojone jabłka, chwilkę gotować. Jabłka delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i włożyć do salaterki. Do syropu dodać żelatynę, zagotować. Odstawić z ognia, wlać wino. Zalać jabłka, wstawić do lodówki. Podawać z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ssssuuuuuuuuuuuuuppppppeeerrrrrrrrrrrrrr
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    hmmmmmmmmmmmm :>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    hmmmmmmmmmmmm :>
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !