Sposób przygotowania

Ubić na parze żółtka z cukrem. Odstawić do ostygnięcia. W kąpieli wodnej rozpuścić dwie czekolady. Ubić śmietanę, dodać żelatynę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Do śmietany dodać masę z żółtek, wymieszać, dodać czekoladę i wsypać płatki migdałowe. Ponownie wymieszać. Gotową masę przełożyć do foremek silikonowych lub szklanek. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Trzecią czekoladę rozpuścić, wyjąć szklanki lub foremki i zanurzyć je w gorącej wodzie, aby mus wysuną się na talerzyk. Polać czekoladą, udekorować miętą i owocami, wstawić na kilka minut do lodówki aż czekolada zastygnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Brzmi pysznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    świetny przepis, wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Mus czekoladowy podaję zawsze w pucharkach. Podoba mi się Twoja wersja podania. Zwłaszcza te czekoladowe \"czapeczki\".
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    świetny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    pyycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Uwielbiam takie słodkości:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    palce lizać!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !