Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z kaszy jaglanej

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana
3/4 szkl
kostki rosołowe
2 szt
masło
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
cebula
1 szt
śmietana
125 ml
koperek
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
woda
- 3-4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kaszy jaglanej

Kaszę sparzyć, odcedzić, zalać 3-4 szklankami wody, dodać połowę masła, posolić do smaku i gotować około 35 minut.

Resztę masła stopić, zeszklić na nim posiekaną cebule, wymieszać z koncentratem, chwilę dusić, przełożyć do garnka z zupą.

Zupę doprawić kostkami rosołowymi, zagotować, wlać śmietanę, posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.03.2011 18:47
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak