Sposób przygotowania

Marchewkę obrać i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić w kostkę.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
W międzyczasie pierś z kurczaka umyć, pokroić na mniejsze kawałki, doprawić i podsamżyć na mocno rozgrzanym oleju.
Pomidory spażyć i zdjąć skórkę - pokroić na małe ćwiartki i wrzucić do garnka z 1/2 szklanką wody. Groszek odcedzić i wrzucić do garnka z pomidorami, dodać pierś z kurczaka i marchewkę - lekko podgotować. Dodać mały słoiczek przecieru pomidorowego dobrze wymierzać. Posolić, popieprzyć i oprószyć bazylią. Dobrze wymieszać.
Ugotowany ciepły makaron wyłożyć na talerz i polać potrawką z kurczaka w sosie pomidorowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !