Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi ruskie z boczkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
4 szklanki
jajko
1 sztka
mleko gorące
400 mililitrów
sól
do smaku
Sklep Prymat
ziemniaki gotowane
1 kilogram
boczek
100 gram
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ser biały
800 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie z boczkiem

Mąkę wysypujemy na stolnicę , robimy w niej dołek w który wbijamy jajko, solimy , i powoli dolewamy mleko, zarabiając ciasto, , zagniatamy ciasto, , ostawiamy na 15 minut pod ściereczką , boczekkroimy w kostkę, podsmażamy na patelni , przez aszynkę przepuszczamy ziemniaki z serem i boczkiem przyprawiamy ,z farszu lepimy kulki, ciasto wałkujemy szklanka wycinamy krążki, na krażkach układamy kulki z farszu, lepimy pierogi, gotujemy w osolonym wrzątku, 5 minut od yłynięcia na wierzk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 02.02.2011 07:44
z boczusiem muzą być pycha
Agnieszka_B 14.12.2010 09:09
Z boczkiem nie próbowałam, ale te wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak