Z drożdży, łyżeczki cukru, 1 łyżki mąki i ciepłego mleka zrobić rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość. Żółtka utrzeć z cukrem. Mąkę przesiać, wlać do niej rozczyn i utarte żółtka, wyrobić ciasto. W rondelku rozpuścić 10 dag masła, przestudzić, wlać do ciasta i wyrabiać kilka minut. Ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką i wstawić na 3 h do lodówki. Gdy wyrośnie, obłożyć pozostałym zimnym masłem, brzegi zaginać do środka jak kopertę, tak aby masło było przykryte ciastem. Złożyć w ten sposób na trzy części, rozwałkować, następnie poskładać i włożyć na około pół godziny do lodówki. Powtarzać te czynności dwa razy. Ciasto cienko rozwałkować, pokroić na trójkąty, na każdy trójkąt ułożyć masę lub marmoladę i zwinąć formując rogale. Ułożyć na blaszce, pozostawić na 15 minut do wyrośnięcia, następnie piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.