Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ciasto fasolowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały
1/2 torebki
jajko
8 szt.
cukier puder
25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 dag
dżem
biała fasola
20 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto fasolowe

Migdały sparz, obierz ze skórki, zmiażdż lub zmiel. Fasolę ugotuj na półtwardo, przetrzyj przez rzadkie sito. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na pulchną masę, wymieszaj z migdałami, przetartą fasolą, bułką tartą. Białka ubij na sztywną pianę, wmieszaj do ciasta. Ciasto włóż do tortownicy wyłożonej pergaminem, piecz ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Ostudź, przekrój na pół. przełóż dżemem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak