Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę. Dodać surowe jajko, wymieszać. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i szybko zagnieść. Uformować ciasto w wałki, wyłożyć na stolnicę posypaną mąką ziemniaczaną, pokroić na kawałki. W rękach formować kulki i od razu gotować w sporej ilości osolonej wody, odcedzić. Polać stopionym boczkiem ze skwarkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Też lubię kluski śląskie ale polewam je podsmażoną kiełbasą,którą kroję w kostkę.Są wtedy bardziej smaczniejsze.Polecam wszystkim i .życzę smacznego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    smakowitości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha!!;D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !