Sposób przygotowania

owoce jarzębiny są najlepsze jeśli są zerwane na przełomie lietopada i grudnia,owoce jarzębiny,śliwki i rodzynki włożyć do słoja zalać litrem wódki odstawić na m-c,co 3 dni wstrząsnąć słojem,nalew zlać,a do owoców dodać 1/2 szkl.wody,wstrząsnąć i odstawić na 2 dni,zlać płyn znad owoców,połączyć z nalewem,wlać do gąsiora,dodać cukier,resztę wódki i spirytus,czekać 4 m-ce,zlać trunek,osad filtrować i uzyskany płyn dodać do nalewki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    też tak robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !