Sposób przygotowania

zerwane orzech na początku lipca,drobno posiekać,przełożyć do słoja i zalaćalkoholem,zamknąć,odstawić na 6 tyg.co kilka dni potrząsnąć słojem,zlać alkohol,połączyć go z syropem,ugotowanym z cukru i 0,5 l wody,odstawić do sklarowania na 2 tyg.potem zlać,osad filtrować,połączyć ,orzechówka powinna leżakować co najmniej 3 m-ce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    podobno jest zdrowa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    lubię nalewki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Nigdy nie próbowałam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    próbowałem ,jest pyszna i zdrowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    rewelacyjna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !