Sposób przygotowania

Cebule grubo pokrojona smażymy aż się zeszkli. Marchewkę, ziemniaki i pietruszkę oraz seler kroimy na kosteczkę. Por i cebulę dymkę kroimy w plasterki.
Kostkę bulionowa rozpuszczamy w 0,5 litra wrzącej wody. Do smażącej się cebuli wrzucamy marchewkę, pietruszkę i seler i zalej bulionem. gotujemy wszystko około 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Pod koniec gotowania wrzuć kawałki ziemniaków i plasterki pora. Gotujemy jeszcze przez 10 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane warzywa miksujemy na gładko . Gotujemy raz jeszcze całą masę.
Do smaku dodajemy szczyptę imbiru i gałki muszkatałowej
Możemy podawać z ryżem. Na górę przed podaniem posypujemy pokrojonymi pomidorami i cebulę dymkę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    swic

    cudo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno świetnie smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno świetnie smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią bym to wszamał
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !