Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PSZCZÓŁKA

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
10 łyżek
cukier
5 łyżek
miód płynny
2 łyżki
margaryna
15 dkg
jajko
3 sztuki
cukier drobny
4 łyżki
mleko
0,5 litra
mąka ziemniaczana
1,5 łyżki
mąka pszenna
1 łyżka
cukier waniliowy
2 opakowania
Sklep Prymat
masło
1 kostka
jajko
4 sztuki
cukier
1 szklanka
woda
2 łyżki
mąka pszenna
0,5 szklanki
mąka ziemniaczana
0,5 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PSZCZÓŁKA

Ciasto: z mąki, cukru,miodu, sody,margaryny,jajek i przyprawy do piernika wyrobić mikserem ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki - piec ok 15-20 minut.
Krem:
Z 0.5 litra mleka odlać 1/4 szklanki i wymieszać z mąką. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi. Wlać mleko z mąką i zagotować budyń. Do ciepłego budyniu dodać masło i wolno ucierać na gładką masę.
Biszkopt:
Ubić pianę z białek na sztywno i powolutku wsypywać cukier.Potem żółtka i miksować. na końcu woda i mąka. Piec w temperaturze 220 stopni po 20 minutach zmniejszyć do 180 piec w sumie ok 30-40 minut.
Wkładamy do foremki ciasto piernikowe na to krem na to biszkopt znowu krem - ciasto piernikowe i na końcu można polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 08.07.2011 18:26
pszczółka jest nie bezpieczna
iwona332 18.09.2010 13:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak