Sposób przygotowania

Wszystkie składniki(oprócz chili) umieścić w misce i za pomocą np. widelca połączyć na jednolitą masę. Następnie za pomocą dłoni zagnieść ciasto i odstawić na kilka minut. Powyższe ciasto podzielić na około 12 kulek - i każdą (pojedyńczo) rozwałkować na cienki placek ( najlepiej każdą część ciasta położyć pomiędzy dwa kawałki folii, aby ciasto nie pobrudziło nam blata). Chili wsypujemy do szklanki i dodajemy 1 łyżkę wody. Mieszamy, aby wszystko się połączyło. Za pomocą pędzelka smarujemy każdy placek z dwóch stron przyprawą chili. Przygotowane tortille piec na patelni(bez dodatku oleju !) przez około 1 minutę z oby dwóch stron.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !