Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Indyk duszony z ryżem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka
1\\2 kg
cebula
1 szt
jabłko
1 szt
olej
masło
1 łyzka
ryż
1 szkl
Szafran nitki Prymat
1 szczypta
curry
1 szczypta
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk duszony z ryżem

Mięso oczyszczone pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprz i curry, odstawić pod przykryciem na 30 minut. Papryki oczyszczone pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Jabłko obrane pokroić w kostkę. Na maśle wymieszanym z olejem obsmażyć mięso na rumiano. Zsunąć na bok patelni, zeszklić cebulę, dodać kawałki papryki, podsmażyć. Wymieszać z mięsem, włożyć jabłko, dusić 10 minut pod przykryciem. Ugotować ryż, przełożyć do małych miseczek, docisnąć łyżką. Na talerz wyłożyć kaszę i gorące mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 26.09.2011 21:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak