Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła, włożyć jabłka, dodać rozmaryn, łyżeczkę cynamonu, 2 łyżki miodu, sok z cytryny i smażyć 5 minut.
Ciasto: Otręby, migdały, cukier i masło połączyć ze sobą. Ciasto musi mieć postać \"kruszonki\".
Kokilki posmarować olejem, oprószyć bułką tartą. Włożyć warstwę ciasta, następnie warstwę jabłek, przykryć kolejną warstwą ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku ok 30 minut w temp 180 stopni. Po ostudzeniu przybrać miętą i cynamonem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    superowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !