Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbkowy przysmak

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
6 szt.
pomidor
1 szt.
cebula
1 szt.
majonez
3 łyżki
jogurt naturalny
3 łyżki
ketchup
2 łyżki
jajko
2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
przyprawa do potraw
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowy przysmak

Przygotować sos: do majonezu dodać ketchup, jogurt naturalny oraz czosnek granulowany, dokładnie wymieszać, odstawić by sos nabrał czosnkowego smaku. Wątróbkę umyć, osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem do kotletów. Przyprawić jarzynką i pieprzem, panierować: bułka-jajko-bułka i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Pomidora i cebulę pokroić w plastry. Na każdą usmażoną wątróbkę kłaść po plastrze pomidora i cebuli, polać sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 17.01.2012 00:50
wygląda ekskluzywnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak