Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowana pierś z indyka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka
50 dag
śliwki suszone
5 dag
morele suszone
5 dag
olej do smażenia
majeranek
2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana pierś z indyka

Filet z indyka naciąć w poprzek, nafaszerować suszonymi śliwkami i morelami. Na patelni rozgrzać olej, położyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Oprószyć majerankiem, solą i pieprzem, podlać wodą, przykryć i dusić około 35 minut.
Podawać z ugotowanym ryżem brązowym i sosem ze świeżego ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.10.2012 13:45
smaczna
Seba 14.03.2012 09:50
pycha
Monika193
Monika193 09.12.2010 16:55
też tak często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak