Sposób przygotowania

Czekoladę posiekać. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem, dodawać pojedynczo ciepłe jajka, cały czas mieszając. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, czekoladę i startą skórkę z cytryny delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej pergaminem formy i upiec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 30-35 min. Po ostudzeniu ciasto przekroić na pół. Sok z gruszek zagotować i rozpuścić w nim galaretkę cytrynową. Dodać gruszki, zagotować i zmiksować. Przestudzoną masą posmarować dolny placek i nakryć górnym. śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru i śmietan-fixu i wyłożyć na ciasto. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i rozsmarować na płaskiej blaszce. Po zastygnięciu zeskrobywać wiórki. Udekorować ciasto i smacznego ;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    wygląda naprawde smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !