Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie spaghetti
Oczyszczony por pokroić w krążki.
Marchewkę, seler i cebulę pokroić w kostkę. Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu.
W dużym garnku podgrzać olej, dodać cebulę, marchewkę oraz seler i dusić przez 5 minut stale mieszając.
Dodać pomidory i gotować bez przykrycia przez dalsze 5 minut.
Pod koniec dodać por i ponownie gotować przez 1 minutę.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą tymianku.
Spaghetti połączyć z jarzynami i dokładnie wymieszać.
Podawać w dużym półmisku.
Przed podaniem posypać pokrojonym w kosteczkę lub tartym serem.
Można podawać z zieloną sałatą i szklanką mleka.
Smaczne danie na szybko, a przy tym syte, wystarcza za cały obiad lub danie kolacyjne.