Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki lekko ostudzić, obrać i zemleć. Dodać ser, mąkę, jajka, cukier, skórkę z połowy cytryny i szczypte soli. Dokładnie wyrobić. Dłońmi formować kuleczki nieco większe od orzecha włoskiego. Do głębokiej patelni wlać olej na wysokość około 3 cm. Kuleczki smażyć około 4 minut z każdej strony na złoty kolor.
Cukier puder zmieszać z cynamonem. Oprószyć kuleczki. Podawać z owocami. Najlepiej z truskawkami lub lekko podgotowanymi jabłkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    musze sprobowac!
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    ciekawy pzrepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !