ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie,odlać odparować,dodać odrobinę masła i ugnieść puree,cebulę drobniutko posiekać i podsmażyć na reszcie masła,dodać do ziemniaków i wymieszać,z jajka,mleka,mąki i odrobiny soli zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć,gdy farsz ziemniaczany przestygnie,dodać pokruszony twaróg i wymieszać az powstanie gładka masa,doprawić solą i pieprzem,przygotować sos:do 2,5szkl.wrzącej wody dodać kostkę rosołową jak się rozpuści dodać koncentrat pomidorowy i małą łyżeczkę masła,do kubka wlać 1/2szkl.wody dodać mąkę i śmietanę,dokładnie wymieszać wlać do rosołku wymieszanego z koncentratem,tak wymieszać by nie było grudek,doprawić solą i pieprzem,aby sos był bardziej pikantny dodać paprykę ostrą ,na talerzu położyć naleśnik,posmarować nadzieniem i przekładać aż do końca jako ostatni musi być naleśnik tak jak na dole,gotowy torcik zawinąć w folię aluminiową i wstawić na 10min.do nagrzanego piekarnika po wyjęciu pokroić na porcje i polać sosem pomidorowym.