Sposób przygotowania

Brukselkę obrać z brudnych liści zewnętrznych, ponacinać na krzyż przy głąbie (jeśli jest duża, można też naciąć na główce), przepłukać wodą. Wrzucić już do wrzącej wody, osolonej i pocukrowanej i gotować ok 5-10minut do prawie miękkich bez przykrycia (nacięcia są po to, by wypłukać goryczkę z kapustek). Odlać wodę i na desce poprzekrawać brukselki na pół.

Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę i nasiona sezamu - lekko przyrumienić. Dodać do tego brukselkę i przesmażyć.

Podawać na ciepło z kaszą gryczaną, ziemniakami lub można jeść bez niczego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    to nie dla mnie, nie przepadam za brukselka ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszności, ;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Do ziemniaczków idealna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !