Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet warzyw po raz drugi :
Na patelni zarumienić bułkę tartą – dodać masło i roztopić je - wymieszać.
Na dużym okrągłym półmisku ułożyć liście sałaty. Warzywa odcedzić. Ułożyć na sałacie. Dołożyć pomidory. Polać masłem z bułeczką .
Każdy nakłada sobie na talerz to na co ma ochotę .
Oczywiście jeśli mamy więcej warzyw takich jak groszek cukrowy, brokuł, szparagi itp tym lepiej.
Można podać dodatkowo dip majonezowo - śmietanowy o smaku ziołowym zamiast polewać masłem z bułką tartą , albo i to i to.
Dip zrobiłam z 2 łyżek miękkiej Fety + 3 łyżki gęstej śmietany kwaśnej + 2 łyżki majonezu + do smaku przyprawa do sałatek koperkowo-ziołowa.