Sposób przygotowania

Obrać ziemniaki. Oczyścić kalafiora i podzielić na różyczki. Ułożyć w garnku z grubym dnem (szerokim), dołożyć pokrojoną w ćwiartki obraną pietruszkę i oczyszczony por. Zalać wodą, lekko osolić i gotować ok. 30 minut szczelnie przykryte. Pomidory pokroić. Kukurydzę, groszek i fasolkę szparagową podgrzać w garnku sicie na parze. Odcedzić.
Na patelni zarumienić bułkę tartą – dodać masło i roztopić je - wymieszać.

Na dużym okrągłym półmisku ułożyć liście sałaty. Warzywa odcedzić. Ułożyć na sałacie. Dołożyć pomidory. Polać masłem z bułeczką .

Każdy nakłada sobie na talerz to na co ma ochotę .
Oczywiście jeśli mamy więcej warzyw takich jak groszek cukrowy, brokuł, szparagi itp tym lepiej.
Można podać dodatkowo dip majonezowo - śmietanowy o smaku ziołowym zamiast polewać masłem z bułką tartą , albo i to i to.

Dip zrobiłam z 2 łyżek miękkiej Fety + 3 łyżki gęstej śmietany kwaśnej + 2 łyżki majonezu + do smaku przyprawa do sałatek koperkowo-ziołowa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    jak Pani to robi ze wszystko takie kolorowe i tak pysznie wyglada ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !