Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

teczowe devolaje

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1
majonez
ser żółty
przyprawy
czosnek
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
kapusta czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: teczowe devolaje

piers dzielimy na polowe i przekrawamy wzdłuz (powstaja nam 4 kotlety), lekko rozbijamy i nacieramy jarzynką oraz świeżomielonym pieprzem. kapuste drobno szatkujemy (tak zeby byly 2 garstki zszatkowanej juz kapusty) i obgotowujemy ją w wodzie z dodatkiem kwasku przez 7 minut. na kazdym kawalku mięsa kladziemy kawałek sera, następnie dajemy obgotowaną kapustę i kładziemy po pół łyzeczki majonezu na kazdy z kotletow, lekko posypujemy solą kapuste i skladamy na pół i spinamy wykałaczkami. Czosnek zgniatamy i mieszamy z mała iloscią soli ziołowej, po czym nacieramy nim mieso, posypujemy mąka, dogniatamy i panierujemy w jajku i bułce jak zwykle schabowe. Smażymy na głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 07.12.2010 11:51
tak jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak