Sposób przygotowania

Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i większością sezamu. Dodajemy jedno jajko, całą śmietanę oraz olej. Ciasto zagniatamy. Trzeba je rozwałkować na cienkie plastry (do 3 mm). Z plastrów wycinamy za pomocą szklanki kółka. Drugie jajko roztrzepujemy widelcem i smarujemy nim kółka z ciasta. Posypujemy je resztką sezamu. Blachę smarujemy masłem i rozkładamy na niej kółka. Wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy kilkanaście minut, aż osiągną złoty kolor. Po upieczeniu zdejmujemy ciastka z blachy i układamy na tacy do wystygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo apetyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !