Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa zkurczaka i slodkiej kukurydzy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce
1 puszka
rosół z kurczaka
1,5 litra
piersi z kurczaka
2 średnie piersi
młode kolby kukurydzy
12 szzt
sos sojowy
3 łyżki
sos chili
3 krople
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zkurczaka i slodkiej kukurydzy

Kukurydzę z puszki zmielić za pomocą blendera razem z 100 ml. rosołu.Przesiać i przecisnąć puree z kukurydzy przez sito za pomocą pałki lub łyżki.Kurczaka pokroić na małe plasterki.Do garnka wlać pozostałą ilość rosołu i dodać kawałki kurczaka.Dodać puree z kukurydzy oraz małe kolby (mogą być ze słoika marynowane ,pamiętać trzeba żeby je przepłukać) Gotowaćokoło 15 min.Dodaćimbir pokroiony w zapałki,sos sojowy ,sos chilli.Dotować jeszcze przez około 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak