Sposób przygotowania

grzyby namoczyć w 1/2 szkl.wody,mięso opłukać,jałowieć zgnieść,mięso włożyć do brytwanny,polać połową roztopionego masła,oprószyć solą pieprzem,dodać jałowiec,obłożyć plastrami boczku,cebulę i mzrchew obrać,posiekać dodać do mięsa z namoczonymi grzybami,zalać winem,piec 1,1 godz.w temp.180st.w połowie pieczenia zdjąć boczekz mięsa i polać pozostałym masłem,gdy mięso będzie miękkie ,pokroić w plastry,podawać z sosem i małymi kluseczkami kładzionymi,zamiast surówki można podać owoce lub warzywa surowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !