Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem
Suche składniki i masło umieszczamy w malakserze i dokładnie siekamy. Gdy się połączą dodajemy żółtka i szybko zagniatamy. Jednolite i gładkie ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Foremki natłuszczamy margaryną , stawiamy obok siebie. Wychłodzone ciasto wałkujemy na cienko, nawijamy na wałek ,przenosimy na foremki, na nich ciasto lekko rozwałkujemy i wciskamy do środka i pieczemy. Po upieczeniu do zimnych babeczek kładziemy krem ,owoce i polewamy tężejącą galaretkę(którą rozpuszczamy w szklance gorącej wody).
Krem:
Przygotować według przepisu na opakowaniu.
Temperatura pieczenia: 1800C
Czas pieczenia: na złoty kolor.(około 15-20minut)
Polecam bitą śmietanę i truskawki.