Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki kokosowe ze śliwkami
Bardzo miękkie masło utarłam lekko z żółtkiem i resztą cukru pudru. Do masy dodałam przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, wiórki razem z sokiem cytrynowym, wymieszałam. Dodałam też pokrojone na małe kawałki surowe śliwki a po zamieszaniu delikatnie wmieszałam do całości pianę. Blaszkę do muffinek wyłożyłam papilotkami i nałożyłam w nie ciasto - napełniłam 12 foremek do 3/4 ich wysokości. Blaszkę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piekłam ok. 20 min.. Gdy lekko przestygły posmarowałam wierzch lukrem utartym z kilku łyżek cukru pudru, 2 łyżek soku cytrynowego i 2 łyżek syropu wiśniowego, posypałam kolorową wiórkami kokosowymi.