Sposób przygotowania

Jaja rozbić- oddzielić żółtka od białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i 1/2 szklanki cukru. Dodać żółtka, margarynę oraz masło i zagnieść ciasto. Odstawić ciasto do lodówki na 30 minut. Podzielić na połowę. Jedną częścią wyłożyć blachę nasmarowaną tłuszczem, drugą trzymać w lodówce. Białka ubić z 1 szklanką cukru, Dodać śmietanę, budyń w proszku oraz kakao. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Gotową masę przelać na blachę z połową ciasta i zetrzeć na nią drugą połowę ciasta. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni. Dekorować dowolnie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda zjawiskowo ciekawe jak smakuje
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ależ mysi pachnieć!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wspaniałe ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    rewelacyjne
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    wspaniały
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    niesamowicie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mam ochotę! ;)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    to musi być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !