Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wbić jajko i wsypać sodę. Wszystko dokładnie wymieszać , a potem zagnięść ciasto i podzielić na kilka równych części. W osobnej misce do mielonego mięsa dodać wyciśniętą przez praskę cebulę, łyżeczkę majonezu i posolić farsz. Specjalną formę do robienia pielmieni ( załączam jej zdjęcie) posypać mąką i wyłożyć rozwałkowanym kawałkiem ciasta. Do każdego wgłębienia włożyć po łyżeczce farszu. Kiedy wszystkie wgłębienia będą zapełnione farszem rozwałkować następny kawałek ciasta i nałożyć na pierwszy wyłożony mięsem. Bezpośrednio na tej formie rozwałkować to wszystko, a później wybijać z formy pierożki. I tak do końca, dopóki nie skończy się ciasto. Zrobione pielmieni ugotować w osolonej wodzie i podawać z masełkiem i śmietaną. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    są wyśmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ciekawa ta foremka, jeszcze nie widziałam takiej w żadnym sklepie, a i pracę chyba ułatwia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    doskonałe do barszczyku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !