Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik z rabarbarem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
25 dag
sól
szczypta
Sklep Prymat
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
masło
15 dag
jajko
1 sztuka
masa
serek śmietankowy
25 dag
mąka ziemniaczna
1 łyżka
jaja
2 sztuki
cukier
15 dag
rabarbar
4 łodygi
sok z cytryny
1 sztuka
skórka z cytryny - otarta
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rabarbarem

Z mąki, soli, cukru waniliowego, masła, jajek zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i na 40 minut wstawiamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do natłuszczonej formy do tarty.
Ser ucieramy z mąką ziemniaczaną, jajkami, połową cukru, sokiem i otartą skórką z cytryny. Rozkładamy na cieście.
Rabarbar obieramy, obtaczamy z cukrze i układamy na masie twarogowej. Pieczemy około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 24.03.2012 22:20
O, sernika z rabarbarem jeszcze nie jadłam :)
zuzanna_z 09.03.2012 12:55
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak