Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka nadziewane pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
6 sztuk
pieczarki
15 dag
tłuszcz
3 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
liście zielonej sałaty
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane pieczarkami

Jajka ugotować na twardo, obrać , przekroić wzdłuż , wyjąć, żółtka. pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu i przestudzić. Pieczarki i żółtka przekręcić przez maszynkę z drobnym sitkiem. Dodać sól, pieprz, posiekaną natkę. Jeśli masa jest za sucha można dodać łyżkę śmietanki lub majonezu, ale nie jest to konieczne. Masą napełnić białka, ułożyć jajka na listkach sałaty. Przystroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak