Sposób przygotowania

Zachęcam do jedzenia bakłażana, jest pyszny! :)

Aby bakłażan pozbył się gorzkiego soku, pokroiłam go w kostkę, osoliłam i odstawiłam na sitku na ok 30 minut. W międzyczasie starłam marchewkę na tarce, pokroiłam cebulę w piórka, paprykę w kostkę i czosnek w krążki (czy co tam wychodzi z krojenia czosnku). Kiedy bakłażan był gotowy, wszystkie warzywa oprócz papryki wrzuciłam na gorącą oliwę i osoliłam. Po kilku minutach dodałam paprykę, koperek, mieloną paprykę i podlałam wodą. Dusiłam pod przykryciem, aż warzywa były miękkie.

Chciałam podać z kopytkami szpinakowymi, ale LSM-owską garmażerkę wcześniej dziś zamknęli. Podałam więc z ryżem, który równie dobrze pasuje.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    podpisuję sie pod apelem :) tak, bakłażan dobrze przyrządzony jest pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ale pycha!!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !