Sposób przygotowania

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach. Gdy są jeszcze lekko twarde, odcedzić, ostudzić, obrać. Z płaskiej strony łyżeczką wydrążyć środki, pozostawiajac warstwę 1 cm. Cebulę, kiełbasę pokroić i podsmażyć na tłuszczu wraz z wydrążonym miąszem z ziemniaków i zemleć w maszynce. Wydrążone ziemniaki wewnątrz opruszyc solą i pieprzem, napełnić masą i posypać bułką tarta. Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami cienko pokrojonej słoniny. Na nich ułożyć ziemniaki, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z sosem i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie ziemniaczki są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha mniammm:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    podoba mi się ten przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne ziemniaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !