Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuszki z nadzieniem bananowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka
1 szklanka
mleko
1 szklanka
jajko
1
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier puder
do smaku
Cynamon mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
szczypta
Sklep Prymat
olej do smażenia
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z nadzieniem bananowym

Mąkę wymieszaj z mlekiem, dodaj jajko, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj ciasto. Dodaj do ciasta pokrojone w cienkie plasterki banany.
Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Racuszki smaż z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru.

Podawaj posypane cukrem pudrem i cynamonem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 06.12.2010 22:06
Pyszne te racuszki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak