Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI CZEKOLADOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
cukier 1OO G.
BIAŁA CZEKOLAD 15O G
kakao 3 ŁYŻKI
cukier waniliowy 2
kwasna gęsta śmietana 150 G
mąka 250G
mleko 1O0 ML
olej 3 ŁYŻECZKI
czekolada 2OO G ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI CZEKOLADOWE

JAJKA UCIERAMY Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM DODAJĄC ŚMIETANKĘ I NADAL UBIJAJĄC.BIERZEMY MISECZKĘ WSYPUJEMY MĄKĘ Z PROSZKIEM I KAKAO, DO MASY JAJECZNO ŚMIETANOWEJ DODAJEMY PORCJAMI MĄKĘ MLEKO I OLEJ. UCIERAMY A NA KONIEC DODAJEMY POSIEKANĄ CZEKOLADĘ . CIASTEM NAPEŁNIAMY FOREMKI DO BABECZEK, JESLI MAMY FOREMKI METALOWE TO SMARUJEMY MASŁEM A NASTĘPNIE BUŁKĄ TARTĄ I PIECZEMY 45 MINUT W TEMP 180 ST.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 13.03.2012 09:50
super
smakoszek 30.11.2011 11:39
lubię takie
angelika14 10.03.2011 15:59
mniam
Margo1 02.12.2010 17:34
TROSZKĘ POPĘKANE, ALE TO NIC
ElizaT 02.12.2010 17:12
są śliczne !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak