Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al\'dente z dodatkiem kostki bulionowej .
Sos: żółtka wymieszać ze śmietaną dodając 3 łyżki parmezanu.
Makaron odcedzamy pamiętając aby zostawić 3/4 szklanki pozostałej wody z bulionem, w opróżnionym garnku po makaronie smażymy boczek (nie dodajemy nic do garnka, musi być suchy) następnie dolewamy do tego pozostały bulion skrobiąc boczek za pomocą drewnianej łopatki. Do całości dodajemy makaron i sos cały czas mieszając, wszystko podgrzewamy ale nie gotujemy bo żółtka się zetną. Gdy już podgrzejemy przekładamy wszystko do miski i mieszamy z resztą parmezanu.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Tylko ta kostka bulionowa mi nie pasuje :) a tak to pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !