Sposób przygotowania

Żółtka, cukier i miód ucierać na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z sodą, kakao, orzechy i przyprawę do pierników, dalej ucierać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie przemieszać. Ciasto wyłożyć do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do wypróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    oj, dobry, dobry!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszny!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczny piernik, polecam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !