Sposób przygotowania

Warzywa obrać i pokroić razem z burakami, dodać 2-2,5 l wody, 2 kostki rosołowe, 3-4 listki laurowe, 4 ziela angielskie, 4-5 ząbki czosnku w całości lub w plasterkach. Gotować do miękkośći. Odcedzić warzywa, można zostawić 1/2 jednego buraka i zetrzeć na grubym tarku. Dodać 1 łyżkę soku z cytryny i 2 łyżki octu. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z krokiecikami lub uszkami tak jak ja :) Smacznego !!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    uwielbiam taki barszczyk
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iwona25

    smaczne
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Toż to ten sam przepis co barszczyk z uszkami tylko nazwa zmieniona! Ładnie kombinuje!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    jej jej pyszny jest barszczyk a uszka to po prostu uwielbiammm!;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !