Przepis i sposób przygotowania na: Kora orzechowa
Blaszkę wyłożyć pergaminem,ciasto podzielić na 2 części, należy upiec 2 placki,każdy włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez ok. 30 min. do momentu aż się przyrumieni.
Sok zagotować z 5 łyżkami cukru.3 budynie rozpuścić w szklance wody, dodać 1 łyżkę mąki oraz 5 żółtek.Wlać na gotujący sok.Ostudzić.Następnie wystudzony budyń zmiksować z margaryną.
Na pierwszy placek wyłożyć 1/3 kremu.Delicje namoczyć w kawie z dodatkiem spirytusu.rozłożyć na kremie.Kolejną 1/3 kremu wyłożyć na delicje, przykryć drugim plackiem.Posmarować resztą kremu.Galaretkę rozpuścić.Wystudzić.Owoce rozłożyć na ostatnią wartwę kremu i zalać galaretką.