Sposób przygotowania

Ciasto francuskie odmrozić, rozwałkować na placek grubości 3-5mm i powycinać z niego ciasteczka. o dowolnym kształcie. Ich środki lekko wgnieść, a brzegi wygiąć do góry. jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, a potem na cienkie plasterki. We wgłębienie każdego ciasteczka włożyć troszkę dżemu, ścisło ułożyć na nim kawałeczki jabłek, posypać cukrem pudrem i ułożyć na blasze skropionej wodą. Pieczemy 25min. w temp 250 stopni. Upieczone ciastka smarujemy glazurą morelową.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo tanie i smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !