Sposób przygotowania

Wszystkie skladniki powinny miec temperature pokojowa. Make przesiac razem z proszkiem do pieczenia, cukrem, szczypta soli. Jaja krótko ubic mikserem. Mleko o temperaturze pokojowej, wymieszac z jajami i olejem, polaczyc z maka, którko mieszajac. Ciasto podzielic na dwie czesci. Do pierwszej z nich dodac kakao i aromat rumowy, do drugiej cukier waniliowy lub ekstrakt z wanilii. Dobrze rozgrzac piekarnik do 200 stopni. Forme do muffinek wylozyc papilotkami i lyzka nakladac na zmiane, raz jasna, raz ciemna mase. Najepierw zaczelam od jasnej masy, potem poluzylam lyzke ciemnej i znowu lyzke jasnej. Nastepnym razem, gdy wypelnialam papilotki, zaczelam od ciemnej masy, ktorej zuzylam mniej poprzednim razem. W ten sposób kolorowe masy uzupelnily mi sie idealnie. Papilotki napelnialam do 3/4 wysokosci i wyszly mi dokladnie 24 sztuki. W srodek kazdej babeczki wlozyc umyta i oszuszona kulke winogrona. Wlozyc do bardzo dobrze rozgrzanego piekarnika - od tego zalezy, czy babeczki ladnie nam urosna - i piec okolo 20 minut w 200 stopniach. Studzic na kratce

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    śliczne te muffinki
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ach te babeczki :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ach te babeczki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Świetne :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renia1

    pięknie sie prezentują!
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super wygladają
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    śliczne cudeńka
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam, uwielbiam takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !