Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ogórkowa ,, pół na pół \" - gęsta \"

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus z kurczaka
1 szt
ogórek świeży
1 szt -długiego
marchewka
2 szt
pietruszka
1 szt
kawałek selera
1 szt
biała części pora
0,3 szt
ziemniaki
3 szt
pokrojony koper
4 łyżki
bulion drobiowy
1 kostka
bulion cielęcy
1 kostka
masło
1 łyżka
pieprz mielony
- do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
- do smaku
słodka śmietanka
- wg potrzeby-18 %
woda
1 litr
ogórki
5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa ,, pół na pół \" - gęsta \"

Korpus umyć , podzielić na kawałki . Marchew ( 1,5 sztuki ) , pietruszkę , seler utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Pozostałą marchewkę ( 1/2 sztuki ) pokroić w ozdobne plasterki, por w pół plasterki , ogórek świeży w plasterki ( bez obierania ) , a obrane ziemniaki w kostkę . Włożyć mięso, warzywa , kostki bulionowe do garnka i zalać wodą . Gotować 50 minut.
Rozpuścić na patelni masło- podsmażyć utarte na tarce jarzynowej ( grube oczka ) kiszone ogórki i połowę koperku .
Wyjąć z zupy korpus kurczaka , a dołożyć przesmażone ogórki. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku maggi i pieprzem. Posypać na talerzu resztą kopru.
Osobno podawać słodką śmietankę tak by każdy sobie dolewał na talerzu tyle ile chce .
Obrane od kości mięsko można wrzucić do zupy lub użyć do pierogów , krokietów , pasztecików .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 06.09.2011 22:03
ciekawe
polly66 07.06.2011 11:03
przyznam,że świeżego ogórka nigdy nie dodawałam
Sylwia88 30.11.2010 15:53
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak