Sposób przygotowania

Pozbierać resztki ciasta, najlepsze do bajaderek bedą resztki pierników, biszkoptów, ciast ucieranych. Nic z masą. Przemielić resztki. Masło roztopić, czekoladę również (w kąpieli wodnej). Dodać do zmielonych resztek. Ilośc zależy od tego ile mamy ciasta. Dosypujemy tyle kakao, żeby ciasto ściemniało. Dosypujemy cukier według uznania i kilka kropel aromatu. Zagniatamy. Ciasto ma być delikatnie wilotne, musi łatwo formować się w dłoniach w kuleczki wielkości orzecha. Kuleczki można obtoczyć w wiórkach czekoladowych, kokosie, zmielonych pistacjach lub w kakao. Wstawić do lodówki.
Jest to idealny deser aby wykorzystać resztki ciasta. Przy tym jest bardzo lubiany przez dzieci :)
Smacznego!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    lubię bajaderki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    świetne
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    bardzo apetycznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !