Sposób przygotowania

Ciasto rozwijamy i pociąć na prostokąty . Jabłka obieramy i ścieramy na tartce . Na każdym pociętym kawałeczku kładziemy po sporej łyżeczce jabłka , posypujemy cynamonem i cukrem sklejamy. Wierzch kilkakrotnie nacinamy , smarujemy rozkłóconym jajkiem i układamy na blaszce wyłożonym sreberkiem.Pieczemy krótko cały czas pilnując w temp. 220 st.

Komentarze

  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    przepyszne te ciasteczka , upiekłam je na imieniny siostry była zadowolona .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam połączenie jabłka z cynamonem :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wyglądają na prawdę bardzo apetycznie. Mam ciasto francuskie i chyba dzisiaj zrobię te ciasteczka na deser :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    wyglądają na takie delikatne w smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to moje ulubione
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !