Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Moja zapiekanka

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
80 dag
kiełbasa podwawelska
2 długie laski
boczek wędzony
30 dag
cebula
2 sztuki
olej
2 łyżki
pomidor
3 małe sztuki
pieczarki
60 dag
por (biała część)
1 sztuka
papryka czerwona
1 duża sztuka
czosnek
2 ksstki
śmietana kwaśna
1 duży kubek
jaja
1 sztuka
natka pietruszki
1 pęczek
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ser żółty
50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zapiekanka

Ziemniaki obrać, zagotować wodę z solą, wrzucić na wrzątek pokrojone w plasterki ziemniaki i od momentu zagotowania gotować na wolnym ogniu 10 min. Osączyć. Ułożyć na blasze. Kiełbasę , boczek i cebulę pokroić i podsmażyć razem na oleju, wyłożyć na ziemniaki. Następnie ułożyć plasterki pomidora. Przesmażyć pieczarki doprawiając do smaku, wyłożyć na blachę. Posypać rozkruszonym czosnkiem. Por pokroić drobno na paseczki i sparzyć. Wyłożyć na całość. Na to dać pokrojoną paprykę w kostkę Posypać pokrojoną natką. Ser wymieszać z jajkiem i śmietaną w.ylać na całość masę. Zapiekać 55 min. w temperaturze 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak