Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynata do pieczonego mięsa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
1/2 szklanka
oliwa
50 ml
ocet winny
3 łyżki
cebula
1 sztuka
marchew
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
4 ziarna
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
1/2 szklanka
tymianek
1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do pieczonego mięsa

Warzywa kroimy w plasterki, przesmażamy na oliwie. Dodajemy pozostałe składniki, zagotowujemy i studzimy. Tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso. Marynujemy w chłodnym miejscu 5-6 dni. Obracając co jakiś czas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 28.11.2010 19:33
bardzo dobra marynata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak