Sposób przygotowania

make przesiewamy i przypiekamy na patelni tak aby była rumiana. W osobnym garnku na łyzce margaryny smażymy cebule pokrojone w piórka, doprawiamy je pieprzem i solą i gdy są miekkie dodajemy jedna kostke do sosów. następnie zalewamy woda, a później do przestygnietej mąki wlewamy po trochu wode z sosu i mieszamy tak aby nam nie powstały grudki. Gdy mąka się juz zahartuje i bedzie płynna to wlewamy ją do reszty sosu i gotujemy do czasu az sos nam zgęstnieje, miedzy czasie doprawiamy do smaku przyprawami i gorącym sosem polewamy kluski.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Fajny ten sos :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do wypróbowania
  • 3
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !